شرح
طراحی و پیاده سازی یک اپلیکیشن پیام رسانی، نیاز به داشتن دانش برنامه نویسی، پایگاه داده، رمزنگاری، شبکه و پروتکل های ارتباطی و همچنین دانش مختصری در رابطه با نحوه کار سرورها و چگونگی برقراری ارتباط با آنها دارد.
البته برای ساخت یک پیام رسان، داشتن همه این دانشها به تنهایی کار دشواری بوده و دقیقا به همین خاطر است که اکثر برنامههای پیام رسانی معروف دارای تیمهای پشتیبانی قدرتمند و طراحان بسیاری میباشند.
مراحل ساخت پیام رسان
پس از اینکه پیش نیازهای اصلی ساخت یک پیام رسان را خودتان بدست آوردید یا تیمی تشکیل دادید که همه این پیش نیاز ها را فراهم آورده باشد، حال میتوانید برای ساخت یک پیام رسان حرفه ای و کارآمد، اقدام نمایید. اولین مرحله از مراحل ساخت پیام رسان این است که در واقع و به طور کلی منظور شما از ساخت یک پیام رسان چیست؟ آیا قصد دارید تمامی کد های این پیام رسان را از اول بنویسید یا میخواهید از API های پیام رسانهایی که قبلا ساخته و موفق شده اند استفاده کنید؟
در دومین مرحله باید پلتفرمی که قصد دارید برای آن پیام رسان ایجاد کنید را انتخاب نمایید. آیا برنامه شما روی اندروید اجرا می شود یا ios یا ویندوز؟
در مرحله سوم ساخت باید بدانید رابط کاربری یا UI یک برنامه پیام رسانی باید سریع، کاربر پسند و ساده باشد. نحوه قرارگیری تصاویر، رنگ ها، صدا ها و اعلان ها و نوشته ها باید به گونه ای باشد که بیشترین ارتباط ممکن را با کاربر فراهم کند. در ضمن نیز میتوانید از شرکتهایی که منحصرا به ساخت UI مشغول هستند کمک گرفته و طرح خود را به آن ها سفارش دهید.
در مرحله آخر حتما باید درباره دو نوع اصلی انتقال پیام در فضای اینترنت، اطلاعاتی داشته باشید. در حقیقت چگنونگی ارسال و دریافت پیام در برنامه پیام رسانی، جزو اصلی ترین مراحل ساخت پیام رسان محسوب میشود. در نوع اول انتقال پیام، پیامها از طریق پروتکل HTTPS به یک سرور منتقل شده و در آن جا ذخیره می شوند. در حقیقت در نوع اول، سرور دسترسی به پیام ها خواهد داشت. اما در نوع دوم سرور فقط مراحل احراز هویت دو طرف ارتباط را بررسی کرده و در نهایت پیامها به صورت کاملا رمزنگاری شده از کلاینت ارسال کننده به کلاینت دریافت کننده پیام ارسال میگردد.
پس از طی تمامی این مراحل ساخت پیام رسان ، میتوان گفت که شما موفق به طراحی اولیه پیام رسان خود شدهاید و حال باید آن را توسعه و بهبود ببخشید.