سامانه اطلاعات جامع فعالیت‌های اقتصادی


تولید مهره

  

قوت‌ها و فرصت‌ها





همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجمن تولیدکنندگان فولاد و انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره برای تولید مفتول‌های موردنیاز

استیل ایران
- بهار ۱۳۹۶، مدتی است که انجمن تولیدکنندگان فولاد با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره به دنبال داخلی سازی مفتول‌های موردنیاز صنایع پیچ و مهره و کاهش واردات مفتول و میلگردهای کلاف است. در همین راستا سومین جلسه این زنجیره تأمین در سال جاری با حضور شرکت‌های مختلف تولیدکننده در هر حلقه زنجیره برای اجرای مصوبات صورت‌جلسات قبلی برگزار شد و ضمن اعلام توانمندی هر شرکت، میلگردهای کلاف و مفتول‌هایی که فعلاً در داخل کشور تولید نمی‌شوند نیز مشخص شد. همچنین کارگروهی ۷ نفرِ تشکیل شد تا بر روند تولید و کیفیت محصولات نظارت کند. در سومین جلسه سال جاری تأمین نیاز صنایع پیچ و مهره به مفتول‌های فولادی که با حضور نمایندگان دفاتر امور صنایع معدنی و امور فلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دبیر و اعضای هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره و مدیران شرکت‌های ساپکو، فولاد آلیاژی ایران، فولاد کویر، فولاد اسفراین، هرمس مفتول، ایروف، آلیاژ مفتول سپاهان، سیم آبدیده بشل و به میزبانی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار شد، اجرای مصوبات جلسات پیش در دستور کار قرار گرفت و هر یک از حاضرین ضمن اعلام نقطه نظرات خود در خصوص لیست نیازهای صنایع پیچ و مهره، توانمندی آن واحد تولیدی برای حضور در زنجیره تأمین نیاز صنایع پیچ و مهره را تشریح کردند. در این جلسه کارگروهی ۷ نفرِ تشکیل‌شده که بر روند داخلی سازی مفتول‌های فولادی موردنیاز صنایع پیچ و مهره نظارت خواهد کرد. همچنین بر اساس نظرات حاضرین و جمع‌بندی کلی، میلگردهای کلاف بالاتر از سایز ۲۵ میلی‌متر غیرقابل تولید در کشور در مقطع فعلی شناخته‌شده است. گفتنی است در جلسات قبلی مقررشده بود که پس از تشکیل کارگروه مذکور، فرآیند سفارش گذاری تا تحویل محصول نهایی به صنایع پیچ و مهره آغاز شود و برای تضمین کیفیت محصول تولیدی هر حلقه، هر واحد تولیدی محصول خود را در خط تولید واحد تولیدی حلقه بعد این زنجیره تأمین تست کرده و تحویل نماید.

ظرفیت بلا استفاده واحدهای تولیدی

کارشناسان صنعت پیچ و مهره
نورالدین مهری، رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره - سال ۱۳۹۵، ۱۱۷ کارخانه تولید پیچ و مهره درگذشته فعالیت داشتند که اکنون شمار فعالان این بخش به ۲۵ کارخانه رسیده است که تنها با ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند. ویروس تعطیلی کارخانه‌ها به بدنه صنف پیچ و مهره هم سرایت کرده است، از تعطیلی بیش از ۹۰ کارخانه تولید پیچ و مهره در داخل کشور خبر داد. سازندگان پیچ و مهره به‌جای اینکه با اتحادیه پیچ و مهره کار کنند، بیشتر با خودروسازان کار می‌کنند و از سوی دیگر باوجوداینکه کارخانه‌های ایرانی بهترین و باکیفیت‌ترین پیچ و مهره را تولید می‌کنند، اما از تمام ظرفیت آن‌ها استفاده نمی‌شود. حامد حمیدین، تولید کننده - سال ۱۳۹۵، ظرفیت تولید ما نسبت به سال ۸۴ کاهش‌یافته و به ۲۰ درصد رسیده است. واحدهای تولیدی مشابه هم با ظرفیت پایین فعالیت می‌کنند. به این صورت که از ۲۰۳ کارخانه پیچ و مهره حدود ۱۰۰ کارخانه تعطیل هستند. نیاز بازار هم از چین وارد می‌شود. درمجموع چالش اصلی تولیدکنندگان، پیچ و مهره‌های وارداتی است.

میزان تقاضای داخلی پیچ و مهره

کارشناسان صنعت پیچ و مهره
نورالدین مهری، رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره - سال ۱۳۹۵، سالانه ۱۰۰ هزار تن پیچ و مهره مورداستفاده قرار می‌گیرد. متأسفانه تنها حدود ۳۰ درصد پیچ و مهره مصرفی ایران در داخل تولید می‌شود و ۷۰ درصد دیگر وارداتی است که اغلب از تایوان و چین وارد می‌شود. سالانه ۷۰ میلیون دلار ارز به‌واسطه واردات پیچ و مهره از کشور خارج می‌شود و واردات ۷۰ درصد نیاز بازار را تأمین می‌کند. محمد رضا مددی، تولید کننده - سال ۱۳۹۵، حدود ۱۴۰ هزار تن پیچ، سالانه در ایران مصرف می‌شود که از این میزان حدود ۱۷ یا ۱۸ هزار تن را کارخانه‌های داخلی تولید می‌کنند و بقیه حاصل واردات است.

حمایت از تحقیقات کاربردی

شیرزاده، شرکت سپید پیچ
- سال ۱۳۹۵، اگر اساتید یا محققینی پیدا شوند که بخواهد در مورد نیازمندی های تولیدی ما بر روی مسائل کار کنند، حاضرم هزینه تحقیقات را بپردازم، به شرط اینکه قرار داد حرفه ای مناسب منعقد شده و خروجی رضایت بخشی داشته باشند، یعنی نسبت به هزینه ای که می شود بازدهی معقولی داشته باشد. مبلغ قرارداد باید به نسبت کار تعیین شود،

استفاده از اهرم واردات برای کنترل قیمت ها و ایجاد رقابت

آقای اژدر مرادی، شرکت پویش پیچ
- سال ۱۳۹۵، استفاده اهرمی از چین برای جلوگیری از زیاده خواهی های تولید کننده و فروشنده و ایجاد رقابت برای به حرکت در آمدن تولید

وجود اساتید و متخصصین در کشور

آقای شیرزاده، شرکت سپید پیچ
- سال ۱۳۹۵

قوت ۱

سهم مساوی نیروی کار و ماشین آلات

محمد رضا مددی، تولید کننده
- سال ۱۳۹۵، در این صنعت ماشین‌آلات و نیروی کار به یک اندازه سهم دارند.

تولید مفتول با کیفیت در ذوب آهن اصفهان

آقای عباس عباس‌زاده، مدیر کیفیت ذوب‌آهن اصفهان
- سال ۱۳۹۵، تولید نشدن مفتول پیچ‌ومهره در واحدهای ذوب‌آهن را نادرست است. از سال ۱۳۷۰ بنا بر درخواست شرکت‌های صنایع تبدیلی، تولید این مفتول در کشور آغازشده و همواره نیاز این صنایع را برطرف می‌کردیم. همواره با تولید فولاد و تبدیل آن به مفتول نیاز صنایع تبدیلی به این مفتول برطرف شده و این موضوع که با انجام یک سری فرآیندها روی مفتول‌های ساختمانی از این مواد استفاده می‌شود، صحت ندارد. در حال ‌حاضر تولید این مفتول از تقاضای زیادی برخوردار است و ذوب‌آهن اصفهان نیز این مفتول را برای تمامی تولیدکنندگان که نیازمند آن هستند تولید می‌کند، اما عده‌ای شروع به واردات این مفتول از کشورهایی مانند چین کرده‌اند، زیرابه دنبال قیمت ارزان هستند. متأسفانه مفتول‌های وارداتی از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. در شرایط کنونی به دنبال ارتقای خط تولید این مفتول در کشور هستیم تا تجهیزات پیشرفته‌ای را به‌منظور تولید مفتول به‌کارگیریم به همین دلیل وقفه‌ای در تولید آن به وجود آمده اما به معنای آن نیست که قادر نیستیم این مفتول را در کشور تولید کنیم، بلکه ذوب‌آهن اصفهان نخستین و بزرگ‌ترین تولیدکننده این مفتول در کشور است. تولید این مفتول در کشور ازلحاظ کیفی نسبت به سایر کشورها در سطح بالایی قرار دارد زیرا تولید فولاد آن به روش کوره بلند انجام‌شده و به‌طور مستقیم از سنگ معدن استفاده می‌شود، درحالی‌که تولید مفتول در کشورهای دیگر با روش ذوب قراضه است.

تولید با کیفیت‌ پیچ و مهره کارخانه‌های ایرانی

کارشناسان صنعت پیچ و مهره
نورالدین مهری، رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره - سال ۱۳۹۵، سازندگان پیچ و مهره به‌جای اینکه با اتحادیه پیچ و مهره کار کنند، بیشتر با خودروسازان کار می‌کنند و از سوی دیگر باوجوداینکه کارخانه‌های ایرانی بهترین و باکیفیت‌ترین پیچ و مهره را تولید می‌کنند، اما از تمام ظرفیت آن‌ها استفاده نمی‌شود. حامد حمیدین، تولید کننده - سال ۱۳۹۵، ازنظر کیفیت برخی تولیدات چینی و تایوانی و در برخی دیگر تولیدات ایرانی بهتر هستند. به این دلیل که دسترسی آن‌ها به فناوری و دانش فنی بالاتر است. نکته دیگر اینکه تعریف تولید در کشور ما با تعریف آن‌ها متفاوت است؛ چراکه در کشور ما هدف تولید اشتغال‌زایی و کارآفرینی است درحالی‌که در کشورهای دیگر هدف سوددهی است. البته چند کارخانه بزرگ کشور درزمینه تولید پیچ و مهره کیفیت محصول بالایی دارند و حتی کیفیت و استاندارد تولیدات آن‌ها از چین نیز بالاتر است. این کارخانه‌ها به‌طورمعمول با صنایع خودروسازی همکاری می‌کنند. آقای سکوتی، آلیاژ پیچ ایرانیان اسفند ۱۳۹۶، در حال حاضر از لحاظ امکانات، کارخانجات داخلی در شرایط مطلوبی قرار دارند و عمده محصولات شرکت‌های داخلی ازلحاظ کیفی مورد تائید می‌باشند.
۱ ۲ بعدی