شرح
محل ایده¬آل برای احداث واحدهاي توليد گندله در جوار معادن سنگآهن می¬باشد که این موضوع علاوه بر اين كه ارزش افزوده ماده معدني را به همراه دارد سبب افزايش سطح تكنولوژيهاي موجود در معادن نیز ميشود.
در این فعالیت گندله به روش پخت کوره دوار تولید می¬شود؛ در این روش سنگ آهن با خلوص حداقل ۵/۶۷ درصد در آسیاب¬های گلوله¬ای، به صورت پودر با دانه¬بندی مناسب درآمده و پس از مخلوط شدن با سنگ آهن ريزدانه، بنتونيت، آهک، انواع چسب¬های آلی و معدنی (مانند نشاسته، سیمان و غیره) و رطوبت مخلوط شده و پس از آماده سازي به ديسک¬هاي تشکيل گندله خام ارسال مي گردد. در ديسک¬هاي گندله سازي، مخلوط سنگ آهن به گندله خام با سايز ۵ تا ۲۵ ميليمتر تبديل مي¬گردد. پس از سرند کردن (تفکیک و جداسازی) گندله خام توسط سرند غلطکي، گندله¬هاي با سايز ۸ تا ۱۶ ميليمتر وارد کوره پخت شده و با عبور از مراحل خشک کردن، پيش گرم، پخت و خنک کردن به استحکام مناسب و کافي جهت استفاده در فرايند احياء مستقيم رسيده و به صورت گلوله های کوچک آهن به نام گندله از کوره پخت خارج مي¬گردد. سپس گندله توليدي جهت مصرف، به واحد احياء مستقيم و يا جهت انباشت، به واحد انباشت و برداشت ارسال مي¬گردد.
درحال حاضر تمامي واحدهای فعال توليد گندله در ايران مانند ساير كشورهاي دنيا، از ديسكهاي دوار براي توليد گندله خام استفاده ميكنند. در اين ديسكها ذرات پودر در اثر رطوبت و تماسي كه با يكديگر پيدا ميكنند به يكديگر چسبيده و پس از اينكه قطر گلولههاي شكل گرفته به اندازه كافي رشد كرد، از لبه ديسك خارج ميشوند. عواملي همچون كيفيت ذرات پودر، ميزان رطوبت، شيب، قطر و سرعت چرخش ديسك در اندازه و كيفيت گندله توليدي مؤثر هستند. فاكتورهاي فوق عمدتا براي هر سنگ معدني با مشخصات معين بايد به صورت تجربي تنظيم شوند.